Filtrer
Éditeurs
- Books On Demand (17)
- Adult Pbs (7)
- Aedis (4)
- Ouest France (4)
- Chronicle Books (2)
- Dorling Kindersley (2)
- Flammarion (2)
- Amphora (1)
- Amyris (1)
- Bonneton (1)
- Cherche Midi (1)
- Courrier Du Livre (1)
- Gilletta (1)
- Libris Richard (1)
- Michael Joseph (1)
- Organisation Des Nations Unies Pour L'Alimentation Et L'Agriculture (1)
- Ouest-France (1)
- Quebec Amerique (1)
- Smith Street (1)
Prix
Diététique / Régimes alimentaires
-
Manger sain comment ça marche ? les faits clairement expliqués
Joël Lévy
- Courrier Du Livre
- 6 Mai 2021
- 9782702919590
Dans ce livre écrit par des nutritionnistes renommés, vous découvrirez les concepts-clés de l'alimentation santé afin de comprendre ce qui est bon ou mauvais pour vous ! Grâce à de nombreuses illustrations et des schémas précis et détaillés, vous apprendrez d'une manière ludique tout ce qu'il faut connaître en matière d'alimentation, du rôle d'un antioxydant à l'intolérance au gluten en passant par les superaliments, appelés « superfoods »... Très documenté, couvrant une grande variété de sujets et répondant à une multitude de questions sur l'alimentation, ce guide est un incontournable pour comprendre comment fonctionne notre corps en matière de nutrition et comment manger sain au quotidien.
-
Recipes & specialities of Provence and Nice
Marie Silvioni, Sébastien Verdière
- Gilletta
- Les Petits Giletta
- 31 Décembre 2007
- 9782915606553
-
-
-
Keep fit, tone-up and lose weight - walking is the perfect way to achieve optimum health, hassle free. Power-walking expert Nina Barough reveals there is a world of difference between a casual stroll and an energising, body-sculpting power walk. Founder of the annual Moonwalk, Nina explains how this low-impact form of exercise can be done by anyone, anywhere at anytime and her total walking programme will help you achieve health, vitality and weight-loss.
-
Le mont-saint-michel, sa baie et les meil. recettes de la mere poulard
Bruneau M-Enjolras B
- Ouest France
- 13 Mai 2004
- 9782737335969
-
Recipes from perigord / les recettes de ma grand-mère
Marielle Taylor-Vial
- Bonneton
- Cahier De Cuisine
- 25 Avril 2007
- 9782862533902
marielle is descended from a very long line of perigordian people.
she, therefore, has cooking in her blood. or rather, she has watched her grand-mother, mother and aunts cook in their kitchen. she has learnt their secrets and their tour-de-main directly from them. as she is married to an englishman, she thought that his countrymen and women who like our wonderful dordogne so much, might be interested in knowing and practicing our gastronomy in their own language. so, in this cook book, you will find moste of her family recipes, translated and adapted a little to be feasible outside their country of origin.
-
Run fast eat slow ; des recettes savoureuses pour les athlètes
Shalane Flanagan, Elyse Kopecky
- Amphora
- 7 Juin 2017
- 9782851809766
Plus qu'un best-seller, ce livre est un véritable phénomène éditorial aux États-Unis avec plus de 30 000 exemplaires vendus en 4 mois. Sélectionné parmi les New York Times Best Sellers, Run Fast Eat Slow franchit les frontières et vous est présenté par les Éditions Amphora sur les territoires francophones.
Manger plus sainement pour courir plus vite, tel est l'objectif que ce livre vous permettra de réaliser. Parce que la recherche de la performance commence par la prise de conscience de l'influence de ce que nous mangeons sur notre corps, cet ouvrage propose plus de 100 recettes gourmandes et équilibrées.
Découvrez les recettes énergisantes et savoureuses d'une marathonienne Olympique de renommée mondiale et d'une chef cuisinier aux influences internationales.
« Satisfaire mon appétit grâce à une nourriture saine fut, d'entrée, ma règle de longévité sportive. Run Fast Eat Slow propose des avis fiables et des recettes aussi délicieuses que nutritives. Cet ouvrage est en définitive le compagnon idéal de l'athlète dans sa cuisine. » Joan Benoit Samuelson, première championne Olympique de marathon féminin.
« Vous êtes ce que vous mettez dans votre corps. Dans Run Fast Eat Slow, Shalane et Elyse offrent des recettes excitantes pour satisfaire votre organisme. Je recommande chaudement cet ouvrage à qui souhaite briller en compétition ou plus simplement vivre activement et en bonne santé. » Meb Keflezighi, quadruple sélectionné Olympique pour les États-Unis et vainqueur du marathon de Boston.
« Il existe trop de guides falsifiés pour régimes imposés aux jeunes athlètes. Voici enfin un ouvrage selon mon coeur qui célèbre le plaisir d'une nourriture authentique. » Allyson Felix, médaille d'or de sprint aux jeux Olympiques.
-
Activate your 'skinny gene' with "The Alternate-Day Diet", by James B Johnson. "The Alternate-Day Diet" is easy: eat normal portions of your favourite foods one day, and diet the next. You will never feel deprived, and you won't suffer from diet or fatigue stress, the main reasons that most diets fail. This programme is a breakthrough technique that allows you to activate your 'skinny gene' and enjoy these remarkable benefits: lose fat easily and quickly without deprivation or stress; improve fat metabolism; avoid regaining lost fat; slow the aging process; optimize nutrition; and feel energized.
For anyone who was intrigued by the 5:2 or the DODO diet (Day On, Day Off), this is the original calorie restriction technique that will bring you results fast. Join the "Alternate-Day Diet" revolution, and allow James B. Johnson to help you change the way you think about dieting and your body forever. James B. Johnson M.B. retired as an instructor in plastic surgery after spending years witnessing his patients struggle with their weight. He turned his interest in alternate-day calorie restriction into a mission: to find a healthy way for his patients to lose weight and improve their health. He's now one of the foremost innovators in their field, and after publishing various scientific articles into how this method can help treat disease, he's written this revolutionary book "The Alternate-Day Diet".
-
Eat food. Mostly plants. Not too much.
Using those seven words as his guide, Michael Pollan offers this indispensable handbook for anyone concerned about health and food. Simple, sensible and easy to use, Food Rules is a set of memorable adages or 'personal policies' for eating wisely, gathered from a wide variety of sources: mothers, grandmothers, nutritionists, anthropologists and ancient cultures among them.
Whether at the supermarket, a restaurant or an all-you-can-eat buffet, this handy, pocket-size resource is the perfect manual for anyone who would like to become more mindful of the food we eat.
-
The diabetes cooking book ; what to eat and what to cook to treat type 2
Fiona Hunter, Heather Whinney
- Dorling Kindersley
- 29 Décembre 2010
- 9781405341783
Learn how to manage your diet with the Diabetes Cookbook Managing your diet is the key to good diabetes control. With recipes for lunch, dinner and healthy snacks, The Diabetes Cookbook is guaranteed to tempt your taste buds and contribute to the health and well-being of everyone with diabetes. Featuring over 250 delicious recipes, from tempting curries to delicious puddings, each one suitable to help manage type 2 diabetes. Each recipe has a simple points system that allows users to track their glucose, saturated fat and cholesterol intake to balance their diet - the key to staying healthy.
-
Eat right for your blood type o ; individual food, drink and supplement lists
Peter j. d' Adamo
- Adult Pbs
- 26 Décembre 2010
- 9780241954331
The Eat Right 4 Your Type portable and personal blood type guide to staying healthy and achieving your ideal weight.It's science! Different blood types mean different body chemistries. Eating foods that your blood type can process easily can help you lose weight and ward off illness - as well as giving you bags of energy. Based on your genetic make-up, "Eat Right 4 Your Blood Type" means eating foods that are compatible with your individual chemistry. If your blood type is O, then you will enjoy your best health on a high protein, low carbohydrate diet, and make sure you get plenty of animal protein.
Carry this handy checklist with you wherever you go, so you can male the right food choices in the supermarket, while eating out or on holiday. Soon you'll be on your way to developing the perfect prescription plan for your type.
-
Eat right for your blood type a ; individual food, drink and supplement lists
Peter j. d' Adamo
- Adult Pbs
- 26 Décembre 2010
- 9780241954379
-
Eat right for blood type b ; individual food, drink and supplement lists
Peter j. d' Adamo
- Adult Pbs
- 26 Décembre 2010
- 9780241954386
-
Eat right for blood type ab ; individual food, drink and supplement lists
Peter j. d' Adamo
- Adult Pbs
- 26 Décembre 2010
- 9780241954393
-
-
Recipes from Burgundy
Carpentier-Benaouda
- Ouest France
- Monographie Ouest-france
- 11 Mars 2008
- 9782737344992
-
The brain power cook book
Maggie Greenwood-robinson, Frank Lawlis
- Adult Pbs
- 27 Décembre 2010
- 9780452290136
Food has the power to heal the brain. Now more than ever, we know that the chemical components in what we eat have powerful effects on the way our minds work, and that good nutrition is valuable for treating problems from cancer to depression. But how can we use this information to help us prepare actual meals?
The Brain Power Cookbook has the answers. In this essential guide, Dr Frank Lawlis and nutritionist Dr Maggie Greenwood-Robinson have compiled over two hundred delicious recipes that can help your brain respond positively to all sorts of psychological challenges. Whether you want to build brain power, put an end to stress, expand your memory and concentration, or even boost intelligence, this book will show you how, featuring a hearty helping of great meal ideas designed to help you reach your goal. Each chapter tackles a different mental challenge, discusses which types of food have the most benefits, and then offers a full complement of recipes - from main courses to side dishes, snacks to beverages, and even desserts - that incorporate these foods in mouth-watering and brain-boosting ways.
Drawing on tastes and styles from around the world, The Brain Power Cookbook offers spice and variety as it shows you how to enhance your mental fitness. With these recipes in hand, you'll have all the ingredients you need to make your brain more efficient and maximise your success in work and life.
-
Alimentation et cuisine
Ariane Archambault, Jean-Claude Corbeil
- Quebec Amerique
- 26 Août 2009
- 9782764408643
Conçu pour faciliter la recherche par association logique et doté d'un index bilingue, Le Dictionnaire Visuel permet de trouver rapidement le nom exact des objets et des phénomènes de la vie courante.
Le contenu ciblé de ce volume thématique présente, par l'intermédiaire de 800 illustrations, plus de 1 300 termes en français et en anglais liés à l'alimentation. Il enrichira votre vocabulaire de mots tels que pâtisson (courge au goût rappelant celui de l'artichaut) ou mitre du couteau (partie saillante empêchant la lame de toucher à la table lorsque le couteau est à plat), et vous permettra d'identifier cette drôle de racine cireuse achetée au marché. Les représentations d'aliments exotiques fascineront les curieux, tandis que les vues aériennes d'une cuisine commerciale, d'un restaurant et d'une ferme offriront en contexte tout le vocabulaire courant du domaine de la restauration.
Avec une présentation et une organisation du savoir toujours aussi accessibles et fiables, Le Dictionnaire Visuel Définitions - Alimentation et cuisine offre plus de réponses que jamais aux gourmands à la recherche du mot juste.
-
-
Nutrithérapie, médecine des suppléments alimentaires
Roseline Gagnon
- Amyris
- 9 Décembre 2004
- 9782930353241
On pourrait penser qu'il est permis de faire des écarts alimentaires, puisqu'il est possible de camoufler ceux-ci avec des «compléments alimentaires». Ce qui n'est pas du tout l'optique de la nutrithérapie, laquelle prône plutôt l'utilisation de «suppléments alimentaires» qui viennent ajouter des nutriments spécifiques à une alimentation optimale, pour combler des besoins spécifiques et thérapeutiques.
-
-
Bocuse's ; regional french cooking
Paul Bocuse
- Flammarion
- Beaux Livres Flammarion
- 29 Janvier 1999
- 9782080136411
Des recettes bien françaises, classées par région. Un petit texte du grand chef précède chacune.
-